OM styrelseledamöterna

Om Hans Forsslund

Skriv ut sidan

Ordförande för RTVD sedan april 2022

Jag heter Hans Forsslund och är född 1942. Mitt intresse för rätten till en värdig död har funnits rätt länge. Jag har varit med så länge inom sjukvården och känt en stor frustration när jag haft nära kontakt med patienter i slutskedet av deras liv. Det finns mer att göra när de har det svårt på slutet. Visst har det blivit mycket bättre sedan jag först kom i kontakt med det som då kallades långvården. Jag skrev då en artikel som fick rubriken ”Man blir torkad i stjärten men munnen skiter man i”.

I dag har vi en palliativ vård som innebär oerhörd skillnad, men när det kommer till slutet så är man bakbunden av de regler som vi har. Jag har på nära håll följt min brors önskan att få avsluta sitt. Han var nöjd efter ett långt liv, men alla problem han fick på slutet gjorde att inte han ville leva längre. Hans och mina tidigare erfarenheter gör att jag vill kämpa för allas rätt till en värdig död.

Bor i Visby, Södra Murgatan 47 i vårt undantag på gården. Vår dotter med familj bor stora huset där vi bodde under barnens uppväxt.

Käkkirurg,

Har sedan 1968 arbetat på olika sjukhus i Stockholm. 1984 blev det Visby Lasarett. Senare i sjukhusledningen ansvarat för IT-utvecklingen, datajournal och samarbetet med sjukvården i Stockholms län. Efter pensioneringen arbetat i Bahir Dar en stad ca 50 mil norr om Addis Abeba i Etiopien. Först med att upprätta en käkkirurgisk klinik. Därefter som Medical Director för ett nytt universitetssjukhus under uppförande med ansvar för den medicinska utformningen av sjukhuset.

Familj

Jag träffade min blivande hustru Titti 1968 och vi har haft en fantastisk resa. Arbete, utbildning och tre barn blev vårt gemensamma projekt där vi bägge varvade deltidsarbete för att få det gå ihop. Titti kunde småningom disputera och jobba som lektor i journalistik. Vår dotter är biolog och pojkarna efter studier på KTH jobbar i data branschen. Vi är så stolta över dem. Vi bor i Visby och i vårt stora hus bor vår dotter med familj. Vi har byggt ett ”undantag” på gården där vi nu bor.

Åter Styrelsen

Rätten Till en Värdig Död, Föreningshuset | Lumaparksvägen 7, Plan 7, 120 31 Stockholm | Tel 076-808 59 72
© 2016 RTVD