Aktuellt

Barbro Westerholm

Barbro W
den 18 mars 2023

 


Vår Barbro Westerholm


Alla i RTVD är bestörta över att ha förlorat en djupt engagerad ledamot i föreningen. Barbro har länge sympatiserat med vårt arbete och efter att hon lämnat riksdagen ville hon jobba för att få till en lag om dödshjälp.


Hon blev invald som ledamot i styrelsen i april förra året och har aktivt bidragit till att utveckla vårt arbete. Hon ville vara fri och kunna helt gå in för att påverka politikerna utifrån. Alla som har följt hennes arbete har imponerats av hennes engagemang för människors lika värde. På många områden har hon bidragit till viktiga samhällsförändringar, inte minst inom hbtq-området.


För oss i RTVD-styrelsen blev hennes medverkan betydelsefull, vilket märktes särskilt vid vår gemensamma workshop den 16 februari om strategiska vägval och aktiviteter. Hon deltog med full kraft trots att hon var väldigt hes. Ingen kunde tro att hesheten var ett tecken på svår sjukdom som gjorde att hon hade mindre än 4 veckor kvar att leva.


Jag talade med henne flera gånger när hon hamnat på sjukhus. Till att börja med ingen diagnos. Barbro började förlora synen och blev snabbt sämre. Hon tillkämpade sig en datortomografi­undersökning vilken gav svaret elakartad hjärntumör. Det var ett hårt slag för Barbro, men humöret var det inget fel på när jag talade med henne. Hon hälsade att hon ville att vi jobbar vidare för att få till en lag om dödshjälp. Hon hade ju det som ett mål, men kände att hon nog inte skulle få uppleva  det.


Barbro har betytt oerhört mycket för oss i RTVD och varit en viktig inspiration för mig och många andra. Vi kommer att minnas Barbro med stor värme och saknad.


Hans Forsslund
Ordförande RTVD – Rätten Till en Värdig Död
www.rtvd.nu                                                                                 


 


 


Rätten Till en Värdig Död, Föreningshuset | Lumaparksvägen 7, Plan 7, 120 31 Stockholm | Tel 076-808 59 72
© 2016 - 2023 RTVD